Ce este înseamnă printarea 3D?
Avantajele printării 3D

proces printare 3d fdm

Pe scurt, este procesul prin care un model digital tridimensional este transformat într-un obiect fizic, de obicei prin suprapunerea mai multor straturi de material foarte subțiri. Primele „imprimante” 3D, denumite mașini de prototipare rapidă, care au apărut la mijlocul anilor 80, ocupau jumătate de cameră, erau încete și complicate de folosit. Timpul a trecut și tehnologia a fost îmbunătățită considerabil. Astăzi avem la dispoziție o gamă mare de imprimante 3D, de la modele profesionale în valoare de sute de mii de euro până la unități compacte și ieftine care încap lejer pe biroul de acasă.

proces vizualizare printare 3d

Mai rapid, mai ieftin, mai eficient. Proiectarea cu ajutorul calculatorului elimină nevoia folosirii proceselor tehnologice convenționale de manufactură – tăiere, strunjire, frezare, sculptare etc. Simplitatea modelării și printării 3D înseamnă reducerea timpului de producție, economie de material, preîntâmpinarea și eliminarea erorilor de design din procedeul de producție. Din aceste motive, imprimarea 3D și-a găsit locul în domenii consacrate – medicină, aerospațiale, arhitectură , modă, artă, chiar și în industria alimentară.

Cum pot să printez 3D?

Vă oferim servicii de printare 3D la prețuri rezonabile și livrare în toată țara. Alternativ, puteți achiziționa de la noi o imprimantă 3D și rezervă de material (de regulă sub formă de filament). Veți avea nevoie și de un calculator dotat cu un soft de modelare 3D.

Dacă nu dispuneți de timpul sau cunoștințele necesare pentru modelarea unui obiect, tot pe internet se găsesc modele gratuite.

Listă cu cele mai populare site-uri cu modele 3D pentru printat

Elemente necesare:

Cum modelez pentru printare 3D?

În primul aveți nevoie de un program de modelare CAD. Din fericire, se găsesc multe soluții gratuite pe net: MeshMixer, Tinkercad, SketchUp, Blender, precum și soft-uri contra cost. Acum puteți începe să modelați obiectul dorit, ținând cont de câteva reguli de bază:
  • Modelul să fie gol pe interior
  • Grosimea pereților să fie de peste 0mm
  • Modelul să nu conțină normale inversate.
  • Să se încadreze în limitele imprimantei 3D
  • Obiectele să nu conțină canturi comune

SERVICII PRINTARE 3D

Servicii complete de printare 3D într-o gamă variată de materiale.

MAGAZIN PRINTARE 3D

Imprimante, filamente și accesorii. Tot ce îți trebuie pentru a printa 3D acasă.