SERVICII PRINTARE 3D

Proiectul potrivit are nevoie de materialul potrivit. Fie că este vorba de metal, diferite forme de plastic sau rășină, alegerea materialului în funcție de ce doriți să printați este esențială pentru a obține rezultate cât mai bune.

Tipurile de materiale pe care PRINTARE3D.RO vi le pune la dispoziție sunt:

 

PLASTIC PLA

de la 0,5 €/g*

Dur, rigid și stabil, este potrivit pentru o gamă variată de aplicații și se pretează printurilor de toate dimensiunile. Disponibil într-o gamă variată de culori. Biodegradabil.

 

PLASTIC ABS

de la 0,6 €/g*

Mai rezistent și mai flexibil decât PLA, ABS este bun pentru a printa obiecte de dimensiuni mici/medii în care flexibilitatea prezintă un avantaj (piese ce se clipsează sau se întrepătrund) și este ușor de finisat. Disponibil într-o gamă variată de culori. Reciclabil.

 

RĂȘINĂ OPACĂ

de la 1 €/cm³*

Perfectă pentru obiecte mici și foarte detaliate (statui în miniatură, inele decorate etc). Culori disponibile: alb, gri.

 

RĂȘINĂ TRANSPARENTĂ

de la 1 €/cm³*

Perfectă pentru obiecte mici și foarte detaliate (statui în miniatură, inele decorate etc). Culori disponibile: alb, gri. Fișă tehnică.

Duritate
Flexibilitate
Rezoluție
Preț
Duritate
Flexibilitate
Rezoluție
Preț
Duritate
Flexibilitate
Rezoluție
Preț
Duritate
Flexibilitate
Rezoluție
Preț

 

 

PRAF COMPOZIT

de la 1,2 €/cm³*

Momentan indisponibil: Praf compozit ceramic alb – ideal pentru prototipare de toate dimensiunile. Aspectul final este de „ceramică neglazurată” și, deoarece nu necesită un strat de suport, obiectele pot fi printate întrepătruns (precum verigile de lanț).

 

 

CEARĂ

de la 2 €/cm³*

Rășina fotopolimerica pentru turnare, se topește la temperaturi mari fără să lase reziduuri. Este ideală pentru obiecte mici și detaliate după care urmează să se creeze o matriță. Fișă tehnică.

ÎN CURÂND

PLA combinat cu bronz; conferă obiectelor printare aspectul și o parte din proprietățile bronzului.
PLA combinat cu cupru; conferă obiectelor printare aspectul și o parte din proprietățile cuprului.
PLA combinat cu lemn; conferă obiectelor printare aspectul și o parte din proprietățile lemnului.
Plastic PLA standard cu pigmenți fosforescenți.
Obiectele printate cu acest material vor fi puțin deformabile elastic.Fișă tehnică.

(*) Pentru obiecte ce necesită mai mult de 10 ore pentru a fi printate, prețurile vor fi recalculate.

Duritate
Flexibilitate
Rezoluție
Preț
Duritate
Flexibilitate
Rezoluție
Preț

Dacă întâmpinați probleme în efectuarea unei alegeri, vă putem oferi recomandări în funcție de nevoile dumneavoastră.

  • Pentru a putea fi printat 3D, un model necesită pregătire în prealabil. Pregătirea presupune verificarea și modificarea obiectului într-un program de editare CAD. Verificările de bază sunt următoarele:

1. Grosimea pereților modelului să fie de minim 1mm. Pereții nu pot avea grosime 0.

2. Modelul să fie gol pe interior (acolo unde este posibil). Dacă modelul este golit pe interior, costurile de producție vor scădea și viteza va crește.

3. Fără obiecte cu canturi comune. Este OK dacă există o distanță de 0.1 mm între obiecte sau dacă obiectele se intersectează.

4. Fără normale inversate. Orientarea tuturor suprafețelor modelului trebuie să fie către exterior.

5. Modelul 3D trebuie să fie închis. Modele cu pereți sau suprafețe lipsă necesită corecturi pentru a preveni erori la printare.

6. Modelul trebuie să se încadreze în limitele imprimantei 3DVolumul maxim al obiectului de printat 3D depinde de alegerea materialului (opțiunile sunt prezentate în secțiunea anterioară).

7. Scalare. Costurile obiectelor printate 3D cresc simțitor odată cu dimensiunile fizice ale obiectului. Ajustați dimensiunea obiectului dorit în funcție de nevoi.

8. Atenție la spațiile dintre obiecte. Pentru printarea obiectelor întrepătrunse, lăsați un spațiu de cel puțin 0.5-1 mm între componente, (de exemplu: balamale) altfel ele se pot lipi între ele în momentul printării.

9. Verificați grosimea brațelor. Dacă obiectul printat conține o greutate excentrică considerabilă, în special la modele de dimensiuni mici, asigurați-vă că brațele ce vor susține acea greutate sunt suficient de groase pentru a preveni ruperea sau îndoirea printului.

CUM COMAND UN OBIECT PRINTAT 3D?

Prin formularul de jos sau informațiile din pagina de contact.

În funcție de volumul obiectului de printat 3D, materialul folosit precum și eventualele opțiuni de finisaj, prețul unui print 3D poate varia foarte mult.

Pentru a vă oferi o estimare cât mai corectă și mai rapidă a prețului și a timpului de livrare, vă recomandăm să includeți într-un email fișierul modelului 3D pe care doriți să îl printați.

Desigur, dacă doriți să dețineți controlul total asupra printurilor făcute, că puteți cumpăra propria imprimantă 3D, din magazinul nostru

Puteți vedea exemple de obiecte printate 3D pentru clienți la linkul următor: Portofoliu